Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2016

SINKI STAINESS STEEL TAPI KENAPA BOLEH BERKARAT?

Pada asasnya semua orang tahu, bahan yang diperbuat daripada STAINLESS STEEL tidak akan berkarat.

kan..kan...kan..?
Akak Kabinet pun berfikir macam tu gak dulu. Sebabnya pada namanya sahaja NO STAIN... STAINLESS ... tapi akak kabinet sila.
Pada 2 tahun lepas, akak kabinet jadi sangat SURPRISED bila sinki stainless steel akak kabinet yang berada dipejabat, BERKARAT.
Termenung akak kabinet untuk satu tempoah yang lama.
".. apa heinya boleh berkarat.. aku beli STAINLESS STEEL kut... dalam opis lagi... tak de access air pun....krik..krik..krik..."
" Kak Ct kenapa sinki saya berkarat..:
Tak lama lepas tu, ada clinet jugak yang komple benda yang sama... siniki dapur diaorang berkarat.."
".. tak boleh jadi ni,,, ape heinya..."
Sehingga la satu hari, supplier akak kabinet datang pejabat... dan kct terinagat akan beberapa kes yang berlaku..
Dia pun pelik... dia balik kilang.. dan bertanyakan senior nya..
Hampir beberepa minggu kct dapat dah jawapan nya...kenapa SINKI STAINLE…

101 IMPIAN IMKK DIS 2015 SIAP SEPT 2016

Alhamdulillah,
Syukur kehadrat Illahi, atas izinNya Siap juga cacatan 101 IMpian saya.
Dalam tempoh menyiapkannya, saya sentiasa terfikir teruknya aku ni, duk nak minta macam-macam tapi ...haiishhh tak tahu nak kabor le komeee oiii..( bak kata orang Perak)
Kak Ct telah menghadiri Seminar IMKK pada Disember 2015, Buat kali PERTAMA kalinya, Tetapi Baru Sahaja Siap 101 Impian Ni semalam.
Bermimpi itu PERCUMA.. tapi kak ct ada penyakit takut bermimpi, 
Mengambil masa hampir setahun melengkapi 101 Impian SENDIRI...IMPIAN SENDIRI TAU...BUKAN IMPIAN ORANG LAIN..itu pun jenuh.
Pada, pertama kali IMKK Disember 2015, menghadiri IMKK, Kak CT tak faham, blur je semua arahan Dr Hj Azizan Osman. Ada sesetegah perkara faham apa yang dia suh buat, tapi kct tak buat, 
Terutamanya Senarai & Susun 101 Impian ni, Ntah le...tak faham ke pun..degil ke pun... Sehingga SEPTEMBER 2016,  kct pergi lagi IMKK.
Disitu la, baru tersentak,..macam kena ketuk kepala ni.. 
Udah Faham..Lambat pulak tindakannya..ter…

KECIL TAPI KOMPAK

DAPUR KECIL TETAPI KOMPAK. Telah menjadi satu fesyen kepada pemaju perumahan, ruang dapur yang direka agak comel. Ada sesetengah rumah masih mempunyai ruang tanah tambahan, maka pada yang mempunya peruntukan mereka akan membuat renovasi tambahan ( space extention) supaya dapur mereka lebih besar dan selasa. Namun begitu, ada jugak yang selesa mempunya ruang dapur yang kecil. Senang beraksi. katanya "... biar saya sorang je kat dapur kct... xde yang nak menyibuk,.. udah nk capai apa2 pun..: Lain orang lain selera dan keperluan. Ada orang... bila dapur kecil ...nak nampak lapang... Orang lain plak.. Biar dapur kecil..tp ruang simpan dan gerak optima. "...Dapur kita kan...ikut suka kita la kann.." Ada sesetengah orang plak.. "... apa yg sepatutnya barang dapur..saya hendak semua benda tu kat dapur..tak nak ad akat ruang makan... tak nak ada kat bawah katil...biar semua padat kat dapur..." to be continued ...bebelan ku pasal dapur KOMPAK INI. https://goo.gl/ILuFym